Scorpion zet een nieuwe standaard door haar unieke prijs-kwaliteit verhouding op het gebied van motorhelmen. Scorpion EXO heeft een ultra moderne fabriek genaamd “The Big Nest” met een oppervlakte van 86.000m². Meer dan 600 vakmensen werken iedere dag toegewijd aan het maken van de top motorhelmen van Scorpion. De consument weet dit kwalitatieve hoogstaande productieproces te waarderen waardoor Scorpion binnen enkele jaren als één van de top 5 producenten in het helmensegment bereikt heeft.

Scorpion veiligheid
Iedere productiefase wordt in “The Big Nest” gecontroleerd waardoor de Scorpion helmen zich onderscheiden in comfort, kwaliteit en veiligheid. Iedere ScorpionExo™ motorhelm is zowel ECE 22-05 als ook SNELL foundation (USA) goedgekeurd.

Scorpion designers
Scorpion helmen worden gemaakt door ervaren designers met vele jaren ervaring op het gebied van het ontwerpen van motorhelmen. De Scorpion collectie kent hierdoor een variatie in effen en bonte kleuren uitgevoerd in meerdere grafische opties. Scorpion produceert haar helmen als integraalhelm, systeemhelm en jethelm.
Iedere helm beschikt over oppompbare wangkussens middels het Airfit-systeem en hiermee onderscheidt Scorpion zich. Door dit systeem kan de gebruiker de helm aan zijn persoonlijke voorkeuren optimaal aanpassen wat ten goede komt aan comfort en veiligheid.

Scorpion productieproces
Scorpion onderscheidt zich door nagenoeg het volledige productieproces in eigen beheer te houden. Vanaf het persen van de buitenschaal, het aanbrengen van de binnenvoering inclusief het Airfit-systeem, het spuiten in de diverse designs, de montage van de onderdelen tot aan het verpakken en verzenden aan toe.

Scorpion 3 Hennie.docx.jpg

Scorpion modellen

De Scorpion EXO helmen zijn verkrijgbaar als intergraalhelm, als systeemhelm en als jethelm en deze zijn weer verdeeld in verschillende uitvoeringen. Hiernaast zijn de buitenschalen beschikbaar in kevlar (carbon of glasvezel) en polycarbonaat.
De helmen van polycarbonaat zijn in het algemeen goedkoper dan helmen van kevlar en hierdoor ontstaan er prijsverschillen.

Type en pasvorm
De helmen van Scorpion zijn verkrijgbaar in de type integraalhelmen, systeemhelmen of jethelmen. Een jethelm is een open helm die vaak wordt gebruikt door scooterrijders. Het nadeel van zo’n helm is dat het geen bescherming voor de kin biedt maar tijdens hoge temperaturen wel fris is.

De integraalhelm is een volledig gesloten helm en biedt bescherming voor het hoofd en gezicht. Dit type helm wordt het meeste door motorrijders gebruikt.
Voor het bepalen van de juiste maat en pasvorm kun je een meetlint gebruiken. Ons advies is echter om bij ons in de winkel de helm te passen, te voelen omdat de helm de juiste pasvorm voor jouw hoofd moet hebben en daarom erg persoonlijk is.

Scorpion 2A.jpg


Scorpion onderhoud
Iedere Scorpion helm is uitgevoerd met een uitneembare binnenvoering. Eerst verwijder je de wangkussens hierna kun je de binnenvoering vanaf de achterzijde naar de voorzijde losmaken. De voering kan in de wasmachine worden gewassen of even “op de hand” onder de lauwwarme kraan.
Was je de binnenvoering in de wasmachine is het slim om dit in een waszakje te doen.

Klik op deze link voor het assortiment Scorpion helmen bij Track Support: Scorpion helmen