Algemeen

Het kledingmerk 4SR, For Street Racing, is een Tsjechisch bedrijf dat stijlvolle en functionele motorkleding van de hoogste kwaliteit produceert.
Ing. Václav Jiruš is de eigenaar van 4SR. Na zijn studie begon hij zijn bedrijf op het gebied van motorkleding. Ontwikkeling, functionaliteit en kwaliteit zijn de belangrijkste eigenschappen waarmee de kleding van 4SR wordt ontwikkeld, geproduceerd en geïnnoveerd.
Feedback van professionele racers is onze meest waardevolle kennis aldus Václav. Deze rijders rijden op de limieten die nagenoeg niet door anderen te benaderen zijn. Daarom werken we nauw samen met BSB, WSBK, EWC, AMA en MotoAmerica bij de ontwikkeling en passen we alle verworven kennis toe op productie. 4SR heeft slechts één modellijn van eendelige en tweedelige racepakken, waar we al 10 jaar aan werken. Hoewel onze racepakken er bij elke nieuwe relatief hetzelfde uitzien, elk nieuw pak is geïnnoveerd.
We hebben besloten geen onderscheid te maken tussen serieproductie en race-overalls van fabriekscoureurs. De veiligheid en kwaliteit in onze racepakken is gelijk aan de pakken van de motorrijder van de straat. We gebruiken identieke technologische processen, naden, materialen en beschermers. We spelen eerlijk, dus we produceren geen eenvoudige, gescheurde modellijnen van racepakken, zoals bij veel merken gebruikelijk is.

Ontwerp

Kleding van 4SR is nauw verbonden met de cultuur van wegrace en straatrijders. Maar we weten hoe vaak de individualiteit van elke rijder belangrijk is. Daarom kunnen we aan de wensen van elke klant voldoen en een ontwerp maken volgens hun eigen ontwerp. Alle details en logo's kunnen worden gemaakt in de vorm van afdrukken, lederen logo's, patches of laserbranden.
Bij op maat gemaakte motorkleding kan niet alleen de kleur van leer worden aangepast, maar ook de uiteindelijke oppervlaktebehandeling, die plaatsvindt in leerlooierij. Schouder, kunststof schoudersliders, die deel uitmaken van de uitrusting van sportpakken en jassen, kunnen worden gewijzigd volgens de momenteel aangeboden kleuren voor individuele bestellingen. We bieden momenteel 9 verschillende schoudersliders aan.
Laat je droom uitkomen en geniet van een racepak, een goed passend leren jack of een getailleerde broek. Hand in hand met perfecte snit gaat kleur en algeheel ontwerp, dat in elke kleurencombinatie en stijl kan worden gemaakt, samen inclusief sponsorlogo's, namen en nummers.
Of wil je een replica van je favoriete racer in het algemeen? Laat het ons weten.
Wat is precies de basis van de pakken? Enkele tientallen stukken leer en andere materialen aan elkaar genaaid volgens een nauwkeurig gedefinieerde procedure. En omdat de ketting zo sterk is als de zwakste schakel, hangt deze zowel af van de naden als van de kwaliteit van het leer, Kevlar-stretch, andere materialen en elementen.

4SR groen.jpg

Unieke naden

Er zijn verschillende soorten naden bekend die worden gebruikt bij de vervaardiging van beschermende kleding voor motorrijders. Een eenvoudige naad, die vanuit veiligheidsoogpunt volstrekt onvoldoende is, bestaat uit één stiksel dat door twee lagen kledingmateriaal gaat en de twee lagen eenvoudig met elkaar verbindt.
Waarschijnlijk heeft iedereen wel eens gehoord van dubbele en driedubbele naden. Dit zijn veiligheidsnaden die ervoor zorgen dat de beschermende kleding niet scheurt bij een impact. Driedubbele naden worden over het algemeen als de veiligste beschouwd, maar ze zijn erg moeilijk te vervaardigen. Het gevolg is dat de driedubbele naad niet zo vaak gebruikt wordt bij de productie van beschermende kleding voor motorrijders, bij 4SR is dit echter wel het geval. Het voordeel ten opzichte van dubbele naden is vooral dat de driedubbele naad plat is en dus comfortabel. De naad wordt om die reden vaak gebruikt op de rug, ellebogen, kruis of stuitbeen.
In de kleding van For Street Racing geeft het nummer, welke geplaatst wordt in de naadaanduiding, niet langer het aantal steken aan. De constructie van de 4SR dubbele naad wordt maar liefst 4 x gestikt ! Aan de buitenkant is dit niet zichtbaar, net als bij een standaard dubbele naad is er maar één stiknaad zichtbaar echter, de andere drie stiknaden zijn aan de binnenkant verborgen.

Bescherming

De 4SR-producten moeten altijd voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. Daarom maken we niet onze eigen beschermers maar gebruikt 4SR altijd het beste wat er in het segment van gespecialiseerde fabrikanten beschikbaar is.
Hard plastic pads, ondersteund met een schuimlaag, zijn al lang voorbij, voldoen niet aan nieuwe certificeringen en werden in de jaren 90 gebruikt. De 4SR overall is uitgerust met 18 ergonomisch geplaatste beschermers, het is het hoogste aantal beschermers in massaproductie overalls ooit.
Bij overalls werd gekozen voor de Betco visco-elastische beschermers, die voldoen aan de huidige
EN 1621-1: 2012 standaard, zelfs in aanvullende tests bij verhoogde T + temperaturen die wij motorrijders in de zomermaanden nodig hebben.
In alle 4SR kevlar-jeans worden gebruikt gemaakt van de Italiaanse Safe Tech-beschermers die niet alleen de knie maar ook het scheenbeen bedekken.
Natuurlijk heeft 4SR de hoogste LEVEL 2 T + certificering en 3D ergonomische vormbeschermer.

Veiligheid

Bij 4SR hebben we altijd veel nadruk gelegd op veiligheid, we wilden iets nieuws, beters, slimmers creëren. Ons eerste patent had ook betrekking op de bescherming van de rijder, met name de knie en de bevestiging van kniebeschermers in de motorbroeken. Hoewel het pad van constante innovatie vaak uitdagend en complex is, komen de woorden "comfort en veiligheid" altijd op de eerste plaats bij de ontwikkeling van 4SR-kleding.
We evalueren regelmatig het huidige aanbod van de beste beschermers in het desbetreffende segment en selecteren de meest geschikte en veiligste oplossingen voor onze producten. We testen de huid (welke huid) om er zeker van te zijn dat we onze klanten echt het beste bieden. We luisteren goed naar onze coureurs en brengen hun kennis over in ons productieproces. Het resultaat is een eersteklas racepak met meer dan 18 beschermers, leer dat 60% van de strengste eisen van
EN 13595-2: 2002 Level 2 in de slijtvastheidstest overtreft, een comfortabele pasvorm die ongeëvenaarde mobiliteit mogelijk maakt zelfs in extreme posities.

Kleurenpallet Leer

Kleurenpallet Leer

Klik op deze link voor het 4SR kledingassortiment bij Track Support: 4SR kleding